Lamourproject.com

Zumba за отслабване

зумба для похудения

Танц zumba е модерен посоката на фитнес, която в последно време става все по-популярен. Тренировка едновременно могат да присъстват до 50 души, те са разположени в шахматна дъска модел пред голямо огледало. Под zazhyhatelnuyu музика треньор, който стои отпред, показва движение, в основата на които са елементи на латино танци, като целувка или салса. Zumba е чудесно за отслабване, защото вече за едно занимание може да изгори до 600 калории.

Ползите и противопоказанията зумбы

Тази фитнес тренировка има много положителни моменти:

 1. По време на танц се задейства всички групи мускули, особено долните. След няколко занимания, вие ще усетите, че мускулите започват да подтягиваться и тялото става по-еластична. Zumba също така помага да се бори с най-омразен проблем на жените – целулита.
 2. След интензивна танцова тренировка на мускулите и кръвоносните съдове напуска излишната течност, а целият организъм се насища с кислород, благодарение на учащенному дишане след часовете.
 3. влияе Положително zumba и на стойката, увеличава разтягане, подобрява гъвкавостта и пластичността.
 4. Освен, че танцът помага да се поддържат в тонус всички мускули и спомага за намаляване на теглото, той е още и изграждане на храносмилането, отстранява тежестта в стомаха и стимулира работата на органите в малкия таз. Също zumba е чудесна тренировка за сърдечния мускул.
 5. Още един плюс на тези танцови упражнения е възможност раскрепоститься и физически, и психически.

Въпреки значителна полза от правенето на зумбой, има и противопоказания, при които такива тренировки не се решават, това е:

 • сърдечна недостатъчност;
 • постоянно повишено налягане;
 • разширени вени;
 • заболявания на опорно-двигателната система.

Zumba е фитнес за отслабване

Основната цел на зумбы, разбира се, отслабване, и да занимания даде значителен резултат трябва да се вземат предвид някои моменти:

 1. Участват зумбой стои в свободни и удобни дрехи, които няма да пречи на движението.
 2. танец зумба фитнес
 3. Тренировка трябва да се проведе не по-малко от три пъти седмично по 30 – 60 минути.
 4. По време на правенето на пийте вода, за да не се допусне обезводняване.
 5. Не тренируйтесь на празен стомах, тялото може да не издържи на натоварването.

със Сигурност, тези, които се занимават или ще се направи зумбой, се чудех, колко калории се изгарят за един урок. Точни данни няма, т. за. тази цифра зависи от продължителността на тренировка, интензивност, от физическата подготовка на човека, на неговата маса. Средно за плодотворен час занимания могат да се изгорят от 500 до 700 ккал.

Видео: Трябва спешно да отслабнете? Zumba!

Видео: Zumba фитнес видео уроци по zumba fitness, танц за отслабване

Споделите в социалните мрежи:
Други