Lamourproject.com

Кавказка овчарка - характер

кавказская овчарка характер Куче, заедно с котки и хомячками, едни от най-често срещаните домашни любимци.

Точно куче ще се превърне за вас не просто домашен любимец, но и верен приятел, и верен помощник. Като куче, като, например, кавказка овчарка, имат високо ниво на интелигентност, те са издръжливи и верни, но все пак са порода, която не е подходящ за всеки собственик. Бялата раса ще бъдат безпрекословно да се подчиняват само волевому и добър растеж в еврозоната носи в себе си човек. Освен това, за тяхното съдържание се нуждаят от определени условия на настаняване. Ако всичко по-горе за вас, и вие предпочитате големи породи кучета, тогава нека да се запознаят по-отблизо с тези прекрасни животни.

Характеристика на кавказки овчарки

Куче от тази порода ще станат идеални охрана и сторожами. Тя е вродена, от природата. Разбира се, най-добре е да са от бялата раса на улицата – в кутия или химикалка. В края на краищата, те се нуждаят от пространство, проучване и заобикаляне на своята територия и постоянни физически натоварвания. Но ако имате доста просторен апартамент, и има необходимото количество време за разходки и занимания с кучето, след това кавказскую овчарка е напълно възможно да се съдържа и в градския апартамент.

Кавказките овчарки са изключително интелигентни, самостоятелни, независими, устойчиви и верни на господаря си. Те са доста предпазливи в проява на чувства и емоции, но любовта винаги ще афера, ако се наложи. При кучета, тази порода е доста устойчива психика, агресивност при правилно възпитание на разумни. Това може да зависи и от индивидуалните особености: среща много добри здоровяки.

конна обучение кавказки овчарки

За отглеждане на кавказки овчарки ще ви трябва много търпение и нерви. Тези положителни качества на животното, като самостоятелност и замисленост, в процес на дресура създават определени проблеми. Има три основни правила:

  1. Никога не торопите куче: запасете се с търпение, ако ще се спусна на своя домашен любимец, той обикновено отказва да направи нещо. Дайте му време, кавказка овчарка как да проверява вас и на вашия екип, на якост. Така че бъдете постоянни и сигурни, но без бързане.
  2. Никога не се куче: ако кавказскую овчарка победи, впоследствие тя може да озлобиться и да излезе от контрол.
  3. Не вика на кучето си: така ще е напразно да отделите нервите си и няма да се постигне абсолютно никакъв резултат – бялата раса в предвид доста по-уравновесена психика просто не възприемат крийк.

Проявете търпение и, което е важно, уважение към кучето и отработеното от вас усилия и време с отмъщение ще се отплати в бъдеще. - Уроците, с правилния подход, вашият любимец ще запомни за цял живот и ще изпълни желаното от първия път.

Съдържание на кавказки овчарки

Грижи за кавказскими овчарками много неприятности не ще. Кучетата от тази порода са като къси коси, така и с дълги коси. Къса козина, просто трябва периодично да прерови. Силно се хвърли бялата раса пъти в годината. Дълъг кожа е желателно да прерови 2-3 пъти в седмицата, тъй като тя е склонна към спутыванию.

Хранене кавказки овчарки. Куче е порода в яденето не е особено прихотливы, те не се нуждаят от разнообразие. Важното е, диетата трябва да включва месо, да бъде балансиран и пълноценен. Изхранване възрастен кавказца трябва да се през лятото веднъж на ден, а през студения сезон – два пъти.собака кавказская овчарка Желателно е да се спазва режим на хранене, т.е. да дава на кучето храна в едно и също време всеки ден.

Болест на кавказки овчарки. представители на тази порода е доста добро здраве. Те основно са изложени само на заболявания на повечето големи породи – сърдечно-съдови заболявания и дисплазия на тазобедрената става.

Кавказка овчарка и децата

Ако имате в семейството на няколко деца, а след това все пак не трябва да кавказскую овчарка. Тези кучета са, по принцип, могат да бъдат доста търпеливи и приятелски настроени към детето в случай, че те са израснали заедно. Но в никакъв случай не може да остави децата сами с бялата раса: по време на бурна игра куче може да се държат доста непредсказуеми и неадекватно.

Видео: Опасно ли кавказка овчарка?

Видео: Азиат или кавказки овчавка - характер, характеристики

Споделите в социалните мрежи:
Други
" " " Кавказка овчарка - характер