Lamourproject.com

Сърбеж по време на бременност

Зуд во время беременности

Офанзива на бременността води със себе си редица значителни промени в организма на бъдещата майка. Жената става по-чувствителна и към вътрешни промени, и към външни въздействия. И един от възможните неприятни усещания по време на бременност е силен сърбеж на кожата. Той може да се появи във всеки срок, по-загрижени за през нощта, когато няма отвличане на вниманието от една жена, мисли и дела. Локализация на сърбеж е различна. Най-често по време на бременност притеснява сърбят гърдите, корема, ръцете, краката, а също така той може да се появи и във влагалището.

В третия триместър на бременността силен сърбеж на кожата може да бъде симптом на холестаза (застой на жлъчка). От обикновен сърбеж тя е различна локализация (дланите и стъпалата), липса на белези, оцветяване на урината в тъмен цвят, а изпражненията светли. При наличието на подобни симптоми трябва да се потърси лечение на гинеколог. При нужда от лекар, дори може да препоръча стимулиране на преждевременно раждане.

Понякога на бедрата, на корема (особено в областта на стрии) може да се появи червен обрив, който е придружен от сърбеж. Това е полиморфен дерматоз бременни. Той е безобиден, макар и доставя дискомфорт. Сърбеж по корема по време на бременност е свързана с разтягане на кожата се дължи на бързото нарастване на матката. В тази ситуация, можете да използвате специални кремове от стрии, стероидни мазила. Под въздействието на крема, кожата става по-влажна и еластична, намалява сърбежа. След раждането сърбеж изчезва напълно.

Сърбеж във влагалището по време на бременността

бременна жена е влагалищная секреция, която е благоприятна среда за развитие на микробна флора. Ако картината е придружено от молочницей и други гъбични заболявания, често възникващи при бременност, сърбеж във вагината и в областта на клитора може да бъде много силен и дава много неудобства. Инфекция на половите пътища, особено по време на бременността може да бъде много опасна. Неговото лечение трябва да се отдадете на лекар-гинеколог.

за Да се предотврати появата на вагинален сърбеж по време на бременността се опитайте да пролечить всички налични хронични заболявания на женската полова сфера все още в етап на планиране на зачеване. Ограничете употребата на алкохол, избягвайте пушенето, организиране на рационалното хранене, опитайте се да избягвате силните стресове.

Как може да се намали сърбеж по кожата по време на бременност?

  • по-Често, приемайте душ, вана с овесено брашно, да изтрие тялото си с кърпа, намоченным в топла вода, можете да добавите оцет.
  • След душ втирайте в кожата мехлем от невен с няколко капки лавандулово масло. Маслото трябва да е натурален, високо качество, доказан фирма. В никакъв случай не използвайте евтини етерични масла от аптеката, тъй като те могат само да влошат ситуацията и да причинят алергия.
  • Може да се лосиони с камфор и ментол.
  • При сърбеж на тялото по време на бременност се грижат за кожата с помощта на неутрален пчелно млечице или специални масла за бременни.
  • Използвайте адсорбенты, например, активен въглен за пречистване на червата. Много добър медикамент энтеросгель, който помага за намаляване не само сърбеж по кожата, но и токсикоз, възникващи по време на бременност.
  • Използване на гепатопротекторов (карс, эссенциале) подпомагане на черния дроб, спазмолитици (no-spa) ще облекчи потока на жлъчката от жлъчния мехур. Ако сърбежа е свързано с нарушение на жлъчните пътища, той намалява. Но преди да приемате лекарства трябва да се консултират с терапевт и инфекциониста и да се направят редица изследвания.
  • Зуд во время беременности лечение
  • Бельо за бременни трябва да бъдат от естествени материи, за да се кожата да е свободен достъп на въздух. Синтетични влакна може да предизвика сърбеж на чатала, особено по време на бременност.
  • Сърбеж може да се дължи на хранителна алергия, още повече, че на кулинарните предпочитания на бременни могат да бъдат разнообразни и необичайни. В този случай е необходимо да се проследи по – точно кои храни предизвикват сърбеж, и да ги изключат от менюто.

Много е важно да не пропуснете кожни заболявания, придружени от сърбеж, които не са свързани с бременността, и могат да бъдат заразни за околните (напр. краста). Така че, независимо от причините за сърбеж, независимо дали те възникват по време на бременност, лечението задължително трябва да се провежда под контрол на лекар.

Видео: КРАСТА БРЕМЕННИ / Моята история

Видео: Защо там сърби? Причините за сърбеж във влагалището

Споделите в социалните мрежи:
Други
" " " Сърбеж по време на бременност