Lamourproject.com

Звур на плода

звур плода

Задържане на плода (ЗВУР на плода) – състояние, когато теглото и размерите на плода не отговарят на възрастта на бременността (на срока на бременността). Измерване на размерите на плода се определят с ултразвукови изследване чрез сравняване на получените размери с табличными данни. Ние ще се опитаме да разберете причините за забавяне на развитието на плода, степени на тежест, неговото лечение и профилактика.

ЗВУР на плода – причини и етапи на

Причините за забавяне на плода могат да бъдат доста много. Основните са следните:

  • хронична внутриутробная хипоксия на плода, причинена от тежка прееклампсия, внутриутробной инфекция, вредни навици (табакокурение, алкохолизъм, злоупотреба с наркотици, резус-конфликт, анемия бременни);
  • многоплодная бременност (две или три плода отива много по-малко кислород и хранителни вещества, отколкото един плода);
  • аномалии в структурата на плацентата и на пъпната връв;
  • жените, които живеят в условия на висока надморска височина.

При определяне на съответствие размери на плода измерват обиколката на главата, дължината на ръце и крака, дължина и тегло на тялото. Отделят се три клинични етап на забавяне на плода.

  1. ЗВУР плода 1 степен характеризира с лаг на детето в развитието на не повече от 2 седмици.
  2. При ЗВУР плода 2 степен изоставането в развитието на плода варира от 2 до 4 седмици.
  3. 3 етап ЗВУР се характеризира с лаг на плода в развитието на повече от 4 седмици.

Лечение ЗВУР на плода

В лечението на синдром на забавяне на плода трябва да се започне от причината, която е довела до патология. Така например, лечението на цитомегаловирусной инфекция или краснухи видимо подобряват състоянието на плода. При недостатъчност на фето-плацентарного притока на кръв е препоръчително да се медикаментозную терапия.

  1. Трофическую функция на плацентата подобряват тези лекарства, както Актовегин и Курантил. Те подобряват кръвообращението в плацентата и допринасят за активиране на обменните процеси.
  2. Лекарства, които допринасят за релаксация на матката (токолитики, спазмолитици) – Гинипрал, Но-spa .лечение звур плода
  3. Комплесы витамини и микроелементи (Магне В6, Витамини е и С).

и Така, ние разгледахме такава патология, като забавяне на развитието на плода (ЗВУР) на плода, което може да има отрицателни последици. А именно, до крайния срок твърди раждането на дете може да се окаже незрели и ще се нуждаят от допълнителна помощ. Така че, за да се предотврати развитието на този синдром, трябва да се откаже от вредните навици, вече да е на открито и се изпълняват всички препоръки на лекаря.

Споделите в социалните мрежи:
Други