Lamourproject.com

Международен ден на мъжете

международный день мужчин

Оказва се, че мъжете не са по-малко жени се нуждаят от защита от полова дискриминация. Истината е, че този въпрос се отнася по-скоро не на правата на представителите на силния пол, а ролята им в семейството и отглеждането на потомство. Също така доста внимание се отделя на въпросите на формирането на мъжете във всички сфери и социални, като ключов. Именно на тези въпроси е посветена на Международния ден на мъжете.

Кой и кога е основал празник?

за Първи път този ден е отбелязан през 1999 г. на Карибските острови . По-късно той става всяка година се празнува и в други страни в Карибския басейн, въпреки, че в света още дълго време не е бил признат нито от обществото, нито официално.

Официалната дата за Международния ден на мъжете е била определена, не веднага, и освен това, дори няколко пъти се сменяше.

За първи път идеята е прозвучала в 60-те години, но тя така и не беше приет от обществото. Следващия път за този ден се говори през 90-те години. за Дълго време на празник се празнува на 23 февруари. Инициатор стана американски професор, а който е ръководил основен център на мъжките изследвания.

Днес е Международният ден на хора празнуват 19 ноември . Подобна идея въведени д-р от университета в Западна Индия, който остро постави въпроса за мъжката роля в семейството и обществото, като положителна. Дата той е избрал случайно. В този ден е роден баща на автора на идеи, които той смята за идеален модел за подражание.

Традиции

Международен празник ден мъжете в различните страни се празнува по различен начин. При това всяка година на всички страни се предлага една обща тема.

19 ноември специално внимание се отделя на въпросите на благосъстоянието на момчетата и мъжете във всички сфери, както и за запазване на здравето и превръщането им в обществото.По целия свят се провеждат различни мирни демонстрации и шествия, теле - и радио предавания, а в учебните заведения се провеждат тематични занимания. Можете да видите също и различни арт-изложба и семинар.

Видео: БРОДВЕЙШОУ (ИЗДАВАНЕ) - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН на МЪЖЕТЕ

Видео: 23 февруари"Не е международен ден на мъжете"(Блог за Живота)

Споделите в социалните мрежи:
Други