Lamourproject.com

паста за зъби от акне

зубная паста от прыщей

Грижи за кожата на лицето е задължителна част от ежедневните процедури на всяка жена, която се грижи за външния си вид. Ако кожата е проблематичен, склонная до высыпаниям, тя доставя особено много неприятности. Така че, в допълнение на основните средства за кожата, много прибягват до използването на различни домашни методи, някои от които, на пръв поглед може да изглежда доста необичайно. Така, някои момичета използват обикновена гигиеническую паста за зъби срещу акне, което носи доста добри резултати.

Лечение на акне паста за зъби

В много форуми, посветени на лечението на акне е препоръчително да се намажете акне паста за зъби. Това нестандартно прилагане на паста за зъби е намерил чрез експерименти при намирането на нови средства, за да се избавите от този проблем. Той е забелязал, че използването на този средство позволява не само бързо да се отървете от наличните в кожата, обриви, но и да се предотврати по-нататъшното им разпространение и появата на.

Това, че пастата за зъби наистина помага за акне, има конкретно обяснение. Заслужава да се обърне внимание на нейния химически състав, в който влизат вещества, които оказват благотворно действие върху проблемную кожа и възпалени участъци. Към тези вещества, налични в състава на повечето пасти за зъби се отнасят:

 • съединения, които оказват антибактериален ефект ( хлорхексидин , триклозан, биосол и др);
 • растителни екстракти, притежаващи противовъзпалителни свойства (зелен чай, кора от дъб, мента, градински чай, жълт кантарион и др);
 • меки абразивни вещества (силициев диоксид, алюмосиликат, хидроксид силициев двуокис и др).

Благодарение на това акнето може да намажете паста за зъби, за да получи следващия ефекта от:

 • оттегляне на възпалителни и инфекциозни процеси;
 • отстраняване на покраснений;
 • подсушаване възпаления;
 • почистване и стесняване още .

Каква паста за зъби премахва акне?

Избор на паста за зъби за лечение на пъпки, се препоръчва да се отдават предпочитание на този, който е бял на цвят и максимален брой на естествени съставки. Да се откаже следва от гелеобразной, цветен и избелваща паста за зъби, а също и от тази, която съдържа голямо количество вкусови добавки. За предпочитане придобиване на паста за зъби в аптеката.

Начин на употреба на паста за зъби от акне

Най-простият и разпространен начин на употреба на паста за зъби в борбата с высыпаниями на кожата – локално (акупресура) прилагането на този средство за възпалени области. Тази процедура може да се извършва ежедневно през нощта, след предварително почистване на лицето. Ако кожата е чувствителна, а след това се оставят паста за нея е възможно само за кратко време (до 20 минути). Да се измие средство трябва да обилно количество топла вода.

При мазна, пореста кожа с много обриви, се препоръчва да се прилагат маска с паста за зъби, която се приготвя по следния начин:

 1. Смесете половин чаена лъжичка паста със същото количество пресен лимонов сок.
 2. Добавете по една таблетка аспирин, внимателно натрошени на прах.
 3. Разбъркайте и нанесете сместа върху почиствам лицето на 5 – 10 минути.
 4. Измие с топла вода.

Приложите тази маска може да се 1-2 пъти седмично. Също така може да се използва за приготвяне на маски за акне зъбен прах. Зазубная паста против прыщей това му веднага се разрежда с хладка вода до кашицеобразного състояние и се нанасят върху кожата или предварително се разбърква с нарязания на ситно streptotsidom в съотношение 1:1.

да се избегне появата на алергични реакции, преди да нанесете паста за зъби върху пъпка, се препоръчва, намазани с него на малък участък от кожата на локтевом мошеник и се оставя за 20 минути, след това изплакнете. Нормална реакция е малко зачервяване на кожата, която минава след няколко минути. Ако зачервяването се запазва дълго време, придружена от подуване, сърбеж или други симптоми, тогава е по-добре да се използват други средства, за да се отървем от акнето.

Видео: Как мога да лекувам акне Ти също ще помогне на

Видео: СКРИТИ ВЪЗМОЖНОСТИ ПАСТА за зъби. 7 ПОЛЕЗНИ ЛАЙФХАКОВ!

Споделите в социалните мрежи:
Други
" " " паста за зъби от акне