Lamourproject.com

Зъбни зъбните импланти – "за" и "против"

Зубные импланты за и против

може Би, всеки втори трябваше да се сблъскат с неприятни операции за изваждането на зъбите. Дълго време за възстановяване на изтрити зъби се прилага протези. Днес на мястото протезам дойде импланти. Аргументи за наличие на зъбни имплантите и срещу нея, има доста много. За основните характеристики на този зъболекарски нововъведения ще ви разкажа в статията.

Основни видове зъбни имплантите

зъбните импланти – изкуствени конструкции, които сигурно закрепляются в костната тъкан и напълно заменят здравословен жив зъб. Състои импланти от винт, специални глави и керамични корони.

Основни проекти могат да бъдат разделени на две групи: подвижни и несъемные. Последните се считат за по-прости. Подвижни конструкции, се различават специална греда, монтирана на импланте, към която са фиксирани зъбни протези. Този метод е подходящ за напълно беззубой челюст – поставяне на няколко импланти с протези, по-достъпна и не е по-малко ефективен.

Днес избират най-добрите зъбни зъбните импланти могат да бъдат от следните видове:

 1. Най – популярните- коренови имплантати. Те са инсталирани директно на костта.
 2. Пластиночные проекти използват, когато костта е твърде тънка, и място за импланта не е достатъчно.
 3. Субпериостальные импланти са монтирани под надкостницу – в тъканта между венеца и кости.
 4. Базално-клетъчен дизайни са създадени за имплантиране на няколко стоящи наблизо зъбите на фина костна тъкан.
 5. Внтурислизистые зъбните импланти са пуснати на десну и изглеждат като бутони, на които могат да бъдат определени протези.

Изберете какъв вид на зъбни имплантите, по-подходящи в конкретния случай, трябва специалист. Процедурата по избора е доста сложна, много е отговорен и зависи както от физиологични особености на пациента, така и от неговите материални възможности.

Инсталиране на зъбни имплантите – "за" и "против"

Предимства имплантиране на зъби са очевидни:

 1. Имплант не се различава от здравословното живия зъб както външно, така и функционално.
 2. При инсталиране на импланта не е нужно да подпиливать и деформира близките зъби, както се изисква от протези. Дизайн на правилния размер и без това идеално се вписва в клирънса между зъбите си.
 3. Още едно голямо предимство – дълготрайност на зъбни имплантите. Различни видове проекти ще носят по различен начин, но не по-рано от 15-20 години и след инсталацията. Много от пациентите носят импланти цял живот.
 4. зъбните импланти не изисква специална поддръжка – за тях е достатъчно просто да почистите паста за зъби.

Разбира се, този метод има и недостатъци, и главният от тях – голям брой противопоказания и усложнения, свързани с операцията по монтирането на зъбни имплантите. Имплантиране на противопоказан при:

 • бременност;
 • диабет;
 • хроничен ревматизъм;
 • проблемите със съсирване на кръвта ;
 • онкологиях;
 • заболявания на нервната система;
 • недостатъчна плътност на костите.

Категорично не се препоръчва да се поставят зъбните импланти на децата.

Лучшие зубные импланты

Понякога пациентите се оплакват от главоболие, възпаление и кървене в областта на операцията. Да, след инсталацията на зъбни имплантите не са имали такива усложнения, прави се в добра клиника. При това не се препоръчва да пестим. За съжаление високата цена на още един от добрите аргументи срещу инсталиране на имплантите.

Пациентите, соглашающиеся за имплантиране, трябва да бъдат готови за това, че нови красиви зъби, те ще могат да се похвали с не по-рано от шест месеца след първата процедура. Такова количество изисква време, за да имплант заселили в организма. Преди това поставя на главата и се затвори конструкцията на корона, е строго забранено.

Видео: Защо и как трябва да се поставят зъбните импланти на зъби?

Видео: Алвеолата в организма – за и против

Видео: ИСТИНАТА за ХОЛИВУДСКА УСМИВКА! ФАСЕТИ в клиника Implant.ru / ПРЕДИ и СЛЕД - личен ОПИТ! Anna Belle

Споделите в социалните мрежи:
Други
" " " Зъбни зъбните импланти – "за" и "против"