Lamourproject.com

Звезда на краката

Звездочки на ногах

Въпреки че е толкова хубаво име, звезди на крака изглеждат далеч не е привлекателна и, като цяло, донесе доста главоболия на техните собственици. Казано медицински термини, съдови звезди на краката се наричат телеангиоэктазиями и представляват разширени кръвоносни съдове, проявяващи се най-често в подколенных милион. При тази статистика неутешительна – повече от 50% от жените (а това явление, уви, по-характерни за женския пол) отбелязва у себе си наличието на телеангиоэктазий. Освен това, противно на общоприетото схващане, притежатели на подобни "декорации" често стават не само на дамите на средна възраст, но и младите момичета.

Веднага трябва да се отбележи, че в по-голямата си част съдови звездички на краката си здравето, не заплашва, само ако не са началната стъпка на разширени вени. Но в естетически план точно този козметичен дефект често не дава на жената да носят къси поли, шорти и бански костюми, провокира появата на комплекси и т.н.

Причините за появата на разширени вени на краката

всъщност точните причини за появата на разширени вени по краката към днешна дата още до края, не са проучени. Смята се, че основна роля за появата на телеангиоэктазий играе генетично предразположение. Така че, ако баба ви или майка ми страда от наличието на венозных вени на краката си, вие сте изложени на риск. Това изобщо не означава, че за вас е задължително да стане това заболяване, но да се вземат някои превантивни мерки не боли:

  • правете спорт, в частност от бягане, гимнастика, танци. Това ще засили вашите мускули и съдове на краката;
  • избягвайте продължителни натоварвания на краката. Защото, както е известно, по-добре да ходи, отколкото да престои, и по-добре да си почива, отколкото да седи. Ако работата е свързана с постоянно намирането в изправено положение, вземете си навик след работния ден да се лежи не по-малко от половин час с вдигнати крака. За тази цел под тях може да се поставя на руло одеяло. Преди лягане направете малка ножную гимнастика;
  • приемайте от време на време, екстракт от коприва коприва;
  • също така помага за предотвратяване на звездички на краката си контрастен душ;
  • откажете от обувки на висок ток, вместо това, като се спре своя избор на модели с удобен, широк ток със средна височина.

Лечение на разширени вени на краката

"се Появиха звезди на краката – какво да правя?" - с този въпрос жените най-често се обръщат към флебологу – лекар, занимающемуся лечение на кръвоносните съдове. Наистина, ако виолетово-червени "паучки" вече са се появили, профилактични методи от тях не се отървете, а това с помощта на съвременни лечебни и козметични процедури – дори е много възможно.

Един от най-надеждните и ефективни методи се счита за лазер. Специален "съдова" лазер помага за премахване на звезда на краката си в продължение на няколко сесии и е напълно безболезнено. Принципът на действие на този метод се основава на факта, че един лъч, проникващ през кожата, "запаивает" от увредените съдове. Трае процедурата само няколко минути и на края на спокойно може да отравляться у дома.

Също така много популярна и днес се радва премахването на разширени вени на краката си с помощта на склеротерапии. В този случай в променените вени са въведени лекарства-склерозанты, които стимулират кръвосъсирването протеин ендотелните клетки. Благодарение на това просвета запушена кръвоносните съдове (склерозируются).

Как лечить звездочки на ногах

Микротоковая терапия – още един ефективен отговор на въпроса "Като махнете звездичките на краката?" Това е физиотерапевтический метод, въз основа на въздействието върху организма на нежния импулсни ток. Въздействайки върху кръвоносната система, той допринася за венозному отлив, подобряване на състоянието на кръвоносните съдове.

Как да се лекува звезди на крака без болка?

Но най-прогресивен метод за лечение на телеангиоэктазий се счита за радиоволновая хирургия, където работата на скалпел се извършва высокочастотная вълна. По време на краткосрочната и безболезнена процедура клетки на кръвоносните съдове запаиваются. Безспорен плюс на този метод се счита за липса на отоци и да е необходимо в рехабилитационен план.

Видео: Съдови звездички на краката си ! Как да се отървем от съдови сеточек | #сосудистаясеточка #edblack

Видео: Как да се избавят от вени на краката - варикоз

Споделите в социалните мрежи:
Други