Lamourproject.com

жълт Кантарион - приложение на

Зверобой - применение

жълт Кантарион – това е широко познато лечебно растение с ярко жълти цветове и приятен силен аромат. В тази билка има няколко разновидности. Най-често срещани на територията на нашата страна – това е жълт кантарион обикновен и жълт кантарион. Благодарение на лечебните свойства в народната медицина жълтият кантарион се счита за една от най-полезните билки. Въпреки това, жълт кантарион често причинява отравяне на животни и притежава слаботоксичными свойства за човека. Именно поради това се име – жълт кантарион. Това растение цъфти през юли-август. В същото време се случва и събирането на жълт кантарион.

информация за жълт кантарион

Растението жълт кантарион се прилага не само в народната медицина, но и в традиционната. Лекарите предписват тинктура или отвара от жълт кантарион при кашлица, главоболие, заболявания на черния дроб. Жълтият кантарион се използва за получаване на антибиотик иманина и новоиманина и е ефективно болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. И му се предписва при язва, ревматизъм, заболявания на нервната система. Прилагането на инфузия на билки жълт кантарион укрепва венците и помага за премахване на лош дъх.

Народна медицина включва лечение трева на жълт кантарион много заболявания. За това се използват:

  • отвара от жълт кантарион. Ежедневен прием на отвара от жълт кантарион вътре облекчава стомашно-чревни и сърдечно-съдови заболявания, от заболявания на бъбреците и черния дроб, безсъние, депресия, епилепсия. Отвара от жълт кантарион се използва при къпане на деца с всякакви кожни заболявания – обриви, рани, диатез;
  • масло от жълт кантарион. Маслото от жълт кантарион се използва външно при изгаряния, натъртвания, ссадинах. Прием на масло от жълт кантарион вътре избавя от болки в стомаха и запек-Свойства зверобоя
  • екстракт от жълт кантарион (alcoholate). се Използва за 20-50 капки 3 пъти на ден при нервни разстройства;
  • чай от жълт кантарион. Чай от жълт кантарион се смята за много ефикасно средство срещу депресия. Чай от жълт кантарион, хмел и маточина, се препоръчва да вземат жените в периода на климакса. Хората, отчаяно реагирующим на климатичните промени, чай помага да се изравнят вегетативни колебания. Жълт кантарион е полезна за децата, на които е трудно да се съсредоточат. А чай от жълт кантарион преди изпит помага да се концентрира.

жълт Кантарион намери приложение в много козметични средства. Входящи в състава на шампоана, жълт кантарион спомага за растежа на косата и да ги укрепи. За кожата на лицето полезни са компреси от инфузия на жълт кантарион.

Противопоказания билки жълт кантарион

Билка жълт кантарион има редица противопоказания. Жълт кантарион е противопоказан за бременни и страдащи от хипертония, тъй като повишава налягането.

Трева, жълт кантарион не трябва да се приема продължително време, тъй като тя притежаваОтвар зверобоя слаботоксичными свойства за човека. В резултат на продължителен прием може да се появи копривна треска, болки в черния дроб или лош вкус в устата. При мъжете продължително приложение на жълт кантарион може да доведе до временна импотентност, която минава през няколко дни след прекратяване на приема на билките.

При прием на жълт кантарион не се препоръчва и дълго време да остане на слънце, тъй като тази билка е значително повишава чувствителността на кожата на човека към ултравиолетови лъчи. За разлика от други растителни масла, използването на масло от жълт кантарион е противопоказан за равномерно тен - могат да се появят изгаряния, и дори дерматит.

Твърде силен чай от жълт кантарион може да предизвика остри болки в стомаха. Само умерено и правилния прием на жълт кантарион ще даде положителен и ефективен резултат.

жълт Кантарион – това е средство, което трябва да бъде във всяка домашна аптечка. Настойка, отвара или масло от това растение ще спестят на вас и вашите близки от много заболявания.

Видео: жълт Кантарион е билка, имоти жълт кантарион, приложение на

Споделите в социалните мрежи:
Други
" " " жълт Кантарион - приложение на